Nieuwe zorglocatie Lindenhoven in Maastricht-Amby

Nieuwe zorglocatie Lindenhoven in Maastricht-Amby

Naam:
Lindenhoven
Opdrachtgever:
Stichting Envida
Architect:
2.0 architecten
Oplevering:
april 2022
Plaats:
Maastricht
Omvang:
64 zorgwoningen, verdeeld over 2 gebouwen

Bekijk hier de timelapse van de realisatie van dit project

 

Slim en efficiënt bouwen I

Lindenhoven is in iets meer dan een half jaar tijd gerealiseerd, gebruikmakend van onze specialistische industriële bouwtechniek en het Domi Curae concept, waarmee veel tijd te winnen is ten opzichte van de traditionele bouw. Het plaatsen van het stalen geraamte, de houten prefab HSB-elementen inclusief de kozijnen en isolatie plus het inwerken van het dak kostte circa acht weken, waarna het gebouw compleet waterdicht was. Tegelijk met het metsel- en afbouwwerk kon daarna direct worden gestart met de inrichting van het gebouw.

Slim en efficiënt bouwen II

Behalve dat we het project snel hebben kunnen realiseren, is ook rekening gehouden met de toekomst en eventueel veranderende zorgbehoeften. Zo kan door de vrij hoge overspanning die we in het gebouw hebben toegepast de inrichting op termijn gemakkelijk worden gewisseld door Envida. Kamers samenvoegen tot een grotere kamer kan bijvoorbeeld eenvoudig worden opgelost door een wand te verwijderen. Ook in het geval van een andere functie kan het gebouw vrij eenvoudig worden omgebouwd tot kantoorgebouw of school.

Data onderzoek

In samenwerking met Envida en de Universiteit van Maastricht zijn we gestart met een groot data-onderzoek om de impact van Domi Curae op de zorg in beeld te brengen. De resultaten worden begin 2023 verwacht.

Een kleinschalig ‘thuis’ voor dementerenden: dat is het project Lindenhoven, een zorglocatie die we realiseerden in opdracht van zorgorganisatie Envida. Bij de bouw pasten we voor het eerst het unieke bouwconcept Domi Curae toe. Met succes!

Domi Curae

Domi Curae is een uniek bouwconcept voor kleinschalige groepswoningen in de intramurale zorg. Met dit slimme en efficiënte bouwsysteem houden we de kosten onder de reguliere bouwkosten en kunnen we de bouw veel sneller realiseren, binnen zes maanden. Het concept is volledig uitgewerkt, inclusief tekeningen, bestek en een prijslijst, zodat de opdrachtgever direct weet waar hij aan toe is. De kracht van Domi Curae zit hem in de combinatie van onze optimale industriële bouwmethodiek en de doordachte zorgvisie van partner 2.0 Architecten.

 

Het project

Het complex Lindenhoven bestaat uit acht groepen, elk voor acht bewoners, verdeeld over twee gebouwen van twee verdiepingen; in totaal zijn er 64 afzonderlijke wooneenheden, voor elke bewoner één. In het gebouw is het zogenaamde Vlinderprincipe toegepast: de grote middencirkel, bestaande uit een centrale woonkamer, leefkeuken en multiruimte, wordt omringd door 8 woonunits. De keuken als middelpunt draagt bij aan de huiselijke sfeer. Ook zijn er drie afzonderlijke ruimtes waarin bewoners zich terug kunnen trekken.

Nieuwe zorglocatie Lindenhoven in Maastricht-Amby

“Ik beschouw dit project echt als een visitekaartje. Een unieke kijk op bouwen in de zorg, met enorm veel potentieel voor de toekomst.”

Jeroen Westheim, projectleider

Ik wil meer weten over dit project

* verplichte velden