Nieuwbouw productlocatie meubelfabrikant Leolux in Venlo

Nieuwbouw productlocatie meubelfabrikant Leolux in Venlo

Naam:
Leolux
Opdrachtgever:
Cabane Estate BV
Architect:
2.0 architecten
Oplevering:
Juni 2022
Plaats:
Venlo
Omvang:
3.500 m2

Het familiebedrijf Leolux bestaat sinds 1934 en produceert in Venlo designmeubelen op bestelling voor klanten over de hele wereld. De nieuwbouw levert een belangrijke bijdrage aan de duurzame doelen die Leolux al vier decennia nastreeft; een schone en zuinige productiewijze en duurzame grondstoffen behoren inmiddels tot het standaardrepertoire van Leolux.
De komende jaren bouwt het bedrijf verder aan een groene campus waar in de komende jaren zowel de productie als de kantoren van Leolux worden verzameld.

De nieuwbouw van de productieafdeling heeft een omvang van 3500m2, alle productievestigingen zijn met elkaar verbonden in één logistieke kringloop, wat het aantal transportbewegingen minimaliseert. De groene campus beschikt verder over een eigen hemelwateropvang in de vorm van een wadi en zonnepanelen waarmee de productie wordt voorzien van eigen stroom. Het nieuwe computergestuurde Homag-machinepark voor de afdeling houtbewerking van Leolux is zeer energiezuinig en kan volledig op order zagen, waardoor de efficiency optimaal is en afval wordt voorkomen.

Ik wil meer weten over dit project

* verplichte velden