Nieuwbouw hal C NedTrain

Nieuwbouw hal C NedTrain

Naam:
Nieuwbouw NedTrain
Opdrachtgever:
NedTrain Operations BV
Architect:
Royal Halskoning
Oplevering:
Juni 2017
Plaats:
Maastricht
Omvang:
5580m2

Nieuwbouw hal C is door Willems Bouwbedrijf in hoofdaanneming gebouwd. Het project had betrekking op de realisatie en coördinatie van de nieuw te bouwen hal C met toeleidende sporen. Deze onderhoudswerkplaats heeft een afmeting van circa 5580m2 groot, ruim 10 meter hoog en wordt voorzien van meerdere sporen waarbij drie sporen een werkput hebben met een lengte van 115 meter voor het onderhoud onder treinen, en één spoor wordt uitgevoerd als vlakspoor. 

Nieuwbouw hal C NedTrain

“Middels clash control is in gecoördineerde werkoverleggen voorkomen dat inrichtingen en installaties op een onjuiste plaats zouden worden gesitueerd.”

Het werk was onderverdeeld in drie percelen, te weten bouwkundige & coördinatie werkzaamheden (Willems Bouwbedrijf), de installatietechnische werkzaamheden (Strukton) en de railinfra werkzaamheden (Strukton).

De bouwkundige werkzaamheden bestonden uit het realiseren van de onderhoudshal die opgebouwd zijn uit een betonnen vloer met 3 werkputten, een staalconstructie en buitenschil. NedTrain had in het ontwerp gekozen voor een aantal uitgangspunten ten aanzien van palenplan, wapening betonconstructies en staalconstructies en wat daarmee annex was.

De nadere uitwerking hiervan is door ons gerealiseerd middels berekening en tekeningen. Onze constructeur heeft vanuit dit casco BIM-model de inrichting van o.a. de bordessen, liften en de werktuigbouwkundige werkzaamheden ingebracht. Middels clash control is in gecoördineerde werkoverleggen met de opdrachtgever en onze nevenaannemers voorkomen dat inrichtingen, elektrische en/of werktuigbouwkundige installaties etc. op een onjuiste plaats zouden worden gesitueerd.

 

 

Enkele cijfers uit het BIM Model:

Totaal m3 beton verwerkt 10.800 m3

Totaal kg wapeningsstaal 172.500 kg

Totaal kg constructie staal 425.000 kg = 9770m2

Ik wil meer weten over dit project

* verplichte velden