Willems bouwt nieuwe bedrijfshal Leolux te Venlo

Willems bouwt nieuwe bedrijfshal Leolux te Venlo

Publicatiedatum: 25-09-2021

Willems zet aan de Marinus Dammeweg een nieuwe bedrijfshal van 2900m2 voor Leolux neer. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan de afdeling houtbewerking. 

Het familiebedrijf Leolux bestaat sinds 1934 en produceert in Venlo designmeubelen op bestelling voor klanten over de hele wereld. De nieuwbouw levert een belangrijke bijdrage aan de duurzame doelen die Leolux al vier decennia nastreeft; een schone en zuinige productiewijze en duurzame grondstoffen behoren inmiddels tot het standaardrepertoire van Leolux.
De komende jaren bouwt het bedrijf verder aan een groene campus waar in de komende jaren zowel de productie als de kantoren van Leolux worden verzameld. Nu vindt een deel van de bedrijfsactiviteiten nog plaats aan de Kazernestraat, op enkele honderden meters van de beoogde campus.

Wanneer de nieuwbouw gereed is, zijn alle productievestigingen met elkaar verbonden in één logistieke kringloop, wat het aantal transportbewegingen minimaliseert. De groene campus beschikt verder over een eigen hemelwateropvang in de vorm van een wadi en zonnepanelen waarmee de productie wordt voorzien van eigen stroom. Het nieuwe computergestuurde Homag-machinepark voor de afdeling houtbewerking van Leolux is zeer energiezuinig en kan volledig op order zagen, waardoor de efficiency optimaal is en afval wordt voorkomen.

Dit najaar gaat de eerste schop voor de nieuwbouw de grond in. Naar verwachting is de bouw gereed in de zomer van 2022.