Bouw nieuwe vergistingsinstallatie ATTERO Venlo

Bouw nieuwe vergistingsinstallatie ATTERO Venlo

Publicatiedatum: 30-11--0001

Dit jaar starten wij met de bouw van een nieuwe installatie. 

In de nieuwe situatie wordt ook de verwerkingscapaciteit verhoogd. “Naast dat we op een effectievere manier meer groen gas willen produceren, is er ook steeds meer gft-aanbod omdat mensen hun afval steeds beter scheiden. Door de capaciteit te verhogen, kunnen we meer organisch afval verwerken.”

Naast meer groen gas levert een nieuwe vergistingsinstallatie ook nog andere voordelen op. “De nieuwe installatie zal zodanig worden uitgerust dat we de hoogste kwaliteit compost uit de biomassa overhouden, zodat we deze ook aan de oppotgrondsector kunnen afzetten. Een mooie bijkomstigheid is dat in de nieuwe situatie alle milieu-emissies geminimaliseerd worden. Zo gaan we CO2 opvangen zodat deze bijvoorbeeld in kassen ingezet kan worden en halen we ammoniak uit de proceslucht en maken hier een duurzame meststof van.”

Planning

De bouw start na de bouwvak. Eerst zal de huidige vergistingsinstallatie gesloopt worden, daarna kunnen we beginnen aan de nieuwbouw van 6.400m2. De planning is dat we in de loop van 2025 in productie kunnen gaan.”