Ballast Nedam neemt Willems Bouwbedrijf B.V. over: één grote familie!

Ballast Nedam neemt Willems Bouwbedrijf B.V. over: één grote familie!

Publicatiedatum: 15-11-2021

Ballast Nedam en Willems Bouwbedrijf B.V. hebben op dinsdag 9 November 2021 de koopovereenkomst getekend waarmee Ballast Nedam de aandelen in Willems Bouwbedrijf zal overnemen.

Ballast Nedam en Willems Bouwbedrijf B.V. hebben op dinsdag 9 November 2021 de koopovereenkomst getekend waarmee Ballast Nedam de aandelen in Willems Bouwbedrijf zal overnemen. Het in Venlo gevestigde bouwbedrijf wordt als zelfstandig bedrijf toegevoegd aan het brede portfolio van Ballast Nedam en komt onder de naam ‘Willems Bouwbedrijf B.V.’ onder Laudy Groep B.V. te hangen, net als Laudy Bouw & Ontwikkeling B.V. en Laudy Vastgoedontwikkeling B.V.

De overname is een bundeling van krachten én een samenkomst van vraag en aanbod. Willems Bouwbedrijf B.V. was op zoek naar een toekomstbestendige partij om het roer over te nemen en Ballast Nedam was op zoek naar gezonde groei. De perfecte match, temeer omdat beide bedrijven de aandacht voor de klant en voor de medewerker centraal hebben staan.

Binnen deze overname is het uitgangspunt dat Willems Bouwbedrijf ook in de toekomst als zelfstandige werkmaatschappij onder haar eigen naam met haar eigen cultuur en bestaande directie zal blijven opereren in haar huidige werkgebied. Vanuit haar huidige locatie in Venlo.

Vertrouwen in de samenwerking

Willems Bouwbedrijf is een echt familiebedrijf, met vijftig medewerkers en ruim 120 jaar aan ervaring in de utiliteitsbouw. “Het bedrijf is al vijf generaties in de familie, waardoor het moeilijk is om een geschikte partner te vinden aan wie je je bedrijf toevertrouwt als er in de familie geen opvolging is”, aldus Joep Willems, Directeur Willems Bouwbedrijf. “Binnen de regionale bouwbedrijven van Ballast Nedam heerst een cultuur zoals die van ons. Er zijn korte lijnen, iedereen kent elkaar en we zitten dicht bij de klant. Wij passen daarom goed bij elkaar om in de toekomst verder samen te werken.” 

Ook voor Ballast Nedam is de overname een mooie oplossing om verder te kunnen groeien in de regio. Raymond Veugelers, Managing Director Laudy Groep B.V: “De overname door Laudy Groep B.V. is een keuze die past binnen de groeistrategie van ons bedrijf. We zijn op zoek naar verdere diversificatie. Willems Bouwbedrijf voldoet aan dit profiel omdat het, naast het uitvoeren van reguliere bouwprojecten, specialist is in de markt van utiliteitsbouw voor MKB bedrijven en distributiecentra. Daarnaast beschikt Willems Bouwbedrijf sinds kort over haar eigen zorgconcept Domi Curae, een zeer succesvol concept waarin kennis van de zorg op een architectonisch slimme wijze wordt vertaald in een unieke bouwoplossing voor de zorgsector.”

Veugelers vervolgt: “Willems Bouwbedrijf is voornamelijk actief in Limburg, Oost Brabant en Gelderland. Wij kunnen op deze manier ons bereik vergroten in Zuid Nederland én het is een mooie transportcorridor voor de route Venlo-Düsseldorf. We zijn ervan overtuigd uitstekend bij elkaar te passen en we kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking.” 

Ondernemerschap en persoonlijk contact

Door de combinatie van beide bedrijven wordt de dienstverlening aan de opdrachtgevers naar een nog hoger niveau gebracht. Ook voor de medewerkers biedt de nieuwe combinatie tal van mogelijkheden, omdat er een bredere basis voor ontwikkeling en specialisatie ontstaat.

Willems licht verder toe: “Beide bedrijven hebben het ondernemerschap in zich en begrijpen het belang van dicht op de markt staan en de eigen klanten kennen. De lokale benadering is gericht op autonomie waarbij korte lijnen, toegankelijkheid, persoonlijk contact en een ‘thuisgevoel’ van belang zijn. Dat schept een goede band en uiteindelijk een goed resultaat”.

De komende maanden wordt de samenwerking verder uitgediept en kansen voor kennisdelen onderzocht. De overname wordt ter goedkeuring voorgelegd bij de Autoriteit Consument & Markt.